Broschyr med texten Think it, make it, share it

Publicerad 15 Maj, 2020

› Beviljade projektmedel våren 2020

Nu har vårens ansökningsomgång av projektmedel från BiBK avslutats och sju utvecklingsprojekt får dela på 394 500 kr. Projekten spänner över stora delar av folkbiblioteksområdet; filialutveckling, läsfrämjande i olika former, kompetensutveckling och samverkan. Läs och inspireras av vårens nya projekt!

Publicerad 15 Maj, 2020

› Prova och testa nytt - digitala program

Karlskrona stadsbibliotek hade köpt in två föreställningar med bebisteater. Sen kom smittskyddsrekommendationerna. Istället för att ställa in valde man att skriva ett nytt avtal. Läs om hur de gjorde och vad de lärt sig.

Publicerad 14 Maj, 2020

› Skrivsommar! 2020

Skrivarlägret som är en feriepraktik som är ett samarbete mellan BiBK, Region Blekinge och Olofströms kommun – det är Skrivsommar!

Publicerad 14 Maj, 2020

› “Vi får aldrig glömma varför och för vem/vilka vi jobbar” - reflektioner från Upptäck UX-kursen

Under våren har ett gäng biblioteksmedarbetare i Blekinge, Kronoberg och Kalmar undersökt och testat UX-metoder i den digitala kursen "Upptäck UX" som BiBK gör tillsammans med Biblioteksutveckling Region Kalmar län. Lite mer än halvvägs in i kursen ställde vi några frågor till en av kursdeltagarna, Thomas Wiking på Markaryds bibliotek.

Publicerad 3 April, 2020

› Riktlinjer, lyhördhet och omvärldsbevakning stärker bibliotekets kommunikation

Joel Petersson är samordnare för kommunikation och marknadsföring på Karlskronas bibliotek. BiBK bad honom dela med sig av hur han jobbat med kommunikationen under coronakrisen.

Ett samarbete mellan Region Blekinge och Region Kronoberg

Region Blekinge

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory