Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Aktuellt

En tecknad bok med kedjor kring med texten Ska allt finnas i allas bibliotek.

Publicerad 30 Mars, 2017

› Ska allt finnas i allas bibliotek?

Det var rubriken på Halmstadkonferensen som ägde rum 23-24 mars på Hotel Tylösand i Halmstad. Konferensen handlade om att råka hamna i blåsväder, om integration och demokrati och vad som ska finnas på biblioteket.

Publicerad 17 Mars, 2017

› Nätverksträff Barn Unga och Bibliotek

Alla ni som arbetar med barn och unga på folkbibliotek i Blekinge och Kronoberg är välkomna till en dag med massor av metod och erfarenhetsutbyte. Dessutom har vi osedvanlig stjärnglans då ALMA-priset 2017 tillkännages denna dag. Vi tittar, skålar och lär oss mer om den författare eller organisation som får priset.

Förälder och barn vid bokhylla

Publicerad 13 Mars, 2017

› Nätverksträff för interkultur i Karlshamn

Folkbibliotekspersonal i Blekinge och Kronoberg är välkomna till nätverksträff för interkultur den 18 maj i Karlshamn. Förutom tid för erfarenhetsutbyte blir det extern medverkan från Rädda barnen om att möta människor i migration.

Publicerad 8 Mars, 2017

› Bibliotek i samspel med lokalsamhället

Hur kan vi lära känna vårt lokalsamhälle och vilken roll kan biblioteken ta i det? Hur jobbar vi med våra prioriterade grupper? Hur blir biblioteken en del av samhällsutvecklingen? Cecilia Brisander på Regionbibliotek Stockholm har fördjupat sig i frågorna och kommit med en skrift som kan vara till hjälp för biblioteken i deras förankringsarbete.

Publicerad 3 Mars, 2017

› Regionförening Sydost bjuder in till föreläsning med Pelle Snickars

I samband med Svensk biblioteksförenings Regionförening sydosts årsmöte på Blekinge tekniska högskola i Karlskrona den 3 april föreläser Pelle Snickars under rubriken Vad är ett bibliotek?.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7