Porträttbild på Emelie Lavesson

Publicerad 12 December, 2018

› Nya medarbetare

Vi har ett gäng nya medarbetare! Pia Redin har varit igång ett tag på sin projektanställning. Hon arbetar med att utveckla litteraturen i Blekinge och har sin arbetsplats på Olofströms bibliotek. Malin Pagels kommer att vikariera som utvecklare barn och unga då Lisa går på föräldraledighet. Malin kommer att sitta på Karlskronakontoret. Emelie Lavessons arbetsplats blir Växjö och hon kommer till stor del att ta över Maria Lundqvists fokusområden. Malin och Emelie börjar i januari efter helgerna. Är du nyfiken på dem? Vi börjar med en intervju med Emelie.

Publicerad 13 November, 2018

› Inför projektansökan

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg bjuder in till en dag om att söka projektmedel och tänka i projekt i stort och BiBKs och KURs projektmedel i synnerhet. Vi erbjuder inspiration och konkreta tips hur ni kan tänka och skriva ansökningar när ni söker medel från BiBK och KUR. För BiBKs del handlar det om att vi vill ha fler ansökningar så fler kan få del av medel och att vi tillsammans skapar utveckling i våra regioner.

Publicerad 8 November, 2018

› Elza Dunkels till DigiLove

Har vi hamnat i en digital backlash? Går det att lita på Wikipedia? Vad har AI med film att göra och varför är det intressant för oss på biblioteken? Varmt välkommen till DigiLove 12/12!

Publicerad 18 Oktober, 2018

› Kulturarvsforum 2018

Årets kulturarvsforum 5 november kl. 13.30-16 på Ronneby brunn har temat: Kampen för demokratin. 2021 är det 100 år sedan det första riksdagsvalet där både män och kvinnor fick rösta. Hur har demokratin utvecklats under dessa 100 år och vilka utmaningar står vi inför idag? Kom och lyssna till Brit Stakston, Henrik Lövgren och Sigrid Oldenburg.

Publicerad 27 September, 2018

› Jakttorn på biblioteket

Vårt andra bibliotek i projektet kreativa rum är nu invigt. Biblioteket är Skruv, i Lessebo kommun. Det har skapats både läshäng och kreativt bord.