Publicerad 27 September, 2018

› Jakttorn på biblioteket

Vårt andra bibliotek i projektet kreativa rum är nu invigt. Biblioteket är Skruv, i Lessebo kommun. Det har skapats både läshäng och kreativt bord.

Publicerad 31 Augusti, 2018

› Dialogmöte om den nationella biblioteksstrategin

Nu är anmälan till dialogmötet om den nationella biblioteksstrategin öppen. Hör hur diskussionerna går om framtidens bibliotek i Sverige och var med och påverka! Sista anmälningsdag är 21 september.

Publicerad 15 Augusti, 2018

› Statistik på nytt sätt

Kungliga biblioteket testar att visualisera biblioteksstatistiken på nytt sätt. Genom att lägga in siffrorna på en Sverigekarta kan vi nu enkelt se hur våra län ligger i förhållande till andra län. Gå in och se hur just ert län ligger till och hör av er till KB om ni vill se andra siffror visualiserade.

Publicerad 11 Juni, 2018

› Makerkultur, meröppet och bibliotek med låga trösklar - en dag i Malmö

Årets filialdag blev en filialresa till Malmö med besök på Garaget, STPLN och Masten2. Deltagarna fick många spännande tankar med sig hem. Läs och se bilder från dagen i deltagarnas reportage.

Publicerad 8 Juni, 2018

› Statistiken har kommit - uppfyller vi lagen?

I mitten av maj kom 2017 års biblioteksstatistik ut, vad kan vi läsa ut av den och vad behöver vi fundera över?