Två ungdomar vid dator på bibliotek.

Publicerad 20 Februari, 2017

› “MIK för mig” - utbildningsmaterial från Statens medieråd

"MIK för mig" är ett digitalt utbildningsmaterial i medie- och informationskunnighet (MIK) från Statens medieråd som vänder sig till skolor, skolbibliotek och folkbibliotek. Syftet med materialet är att utbilda elever och vuxna som finns i ungas närhet.

Förälder och barn vid bokhylla

Publicerad 16 Februari, 2017

› Inbjudan: Läsglädje för stora och små

Den 3 maj i Folkets hus i Olofström kommer Mary Ingemansson, Anne-Marie Körling, Sandra Sporrenstrand och Maria Nilson för sprida läsglädje. Nina Frid är med på film. Kommer du?

Publicerad 13 Februari, 2017

› Framtidens kompetenser?

SFIS och Biblioteksförening Syd anordnade en dag om framtidens kompetenser i Lund. Vem är det som arbetar på framtidens bibliotek? Anna Persson, utvecklare på Biblioteksutveckling var där och har skrivit om sina tankar kring dagen.

Logotype

Publicerad 30 Januari, 2017

› Bokprovningen kommer till Växjö den 30 mars.

Äntligen gör Svenska Barnboksinstitutet ett sydöstligt turnéstopp. Det blir en toppen dag för dig som på något sätt arbetar med barn- och ungdomslitteratur. Anmäl dig redan nu! Platserna fyller snabbt på.

Lättlästhylla på Lessebo bibliote

Publicerad 26 Januari, 2017

› Välkommen till nätverksträff för tillgängliga tjänster och medier

Välkommen till Ljungby bibliotek den 22 mars på en nätverksträff för bibliotekspersonal som arbetar med frågor som rör tillgängliga tjänster och medier. Under dagen pratar vi uppsökande verksamhet, dyslexi, lättläst och mycket annat som har med tillgänglighet att göra. Det blir presentation, diskussion och workshop.