Logotype

Publicerad 30 jan, 2017

Bokprovningen kommer till Växjö den 30 mars.

Den 30 mars blir det Bokprovning i Växjö. Under förmiddagen bjuder Sbi på både på överblick och fördjupning bland 2016 års svenska utgivning av barn- och ungdomslitteratur. På eftermiddagen har vi som är lokala arrangörer fyllt på med 4 korta aktuella föreläsningar. Vi hoppas att det tillsammans med bokprovningen ska bli en riktigt bra verktygslåda att ta med hem.

Svenska barnboksinstitutet (Sbi) är ett nationellt centrum för barn- och ungdomslitteratur. Deras uppgift är att samla litteratur men också att sprida kunskap och forskning. Detta gör man bland annat genom att varje år genomföra en Bokprovning. Den innefattar statistik, trender och tendenser från senaste årets barn- och ungdomsboksutgivning i Sverige. Mer information och kontaktuppgifter hittar du i Biblioteksutveckling Blekinge Kronobergs kalendarium .

Vi har möjlighet att ta emot 140 deltagare och tror att det är hårt tryck på platserna. Anmäl därför dig så fort du har möjlighet. Anmälan görs via anmälningsformulär.

Dagen är ett samarrangemang mellan Svenska barnboksinstitutet, Linnéuniversitetet, Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg och Växjö stadsbibliotek.

Tid och plats: Torsdagen den 30 mars 2017 kl. 09.30-15.30 på Växjö stadsbibliotek, Västra Esplanaden 7. Lokal Galaxen.