Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Publicerad 13 apr, 2017

Ny bok om medieutveckling

Medieplanering, strategiskt mediearbete och utveckling av beståndet är alltid aktuella ämnen på biblioteken. Regionbibliotek Östergötland har nyligen gett ut boken Medieutveckling och beståndsförnyelse : en praktisk handledning för folkbibliotek, skriven av Rolf Holm. Boken är en praktisk handledning för folkbibliotek och har sin utgångspunkt i Götabiblioteken men är användbar också för andra bibliotek. 

I de olika avsnitten tas olika aspekter av medieutveckling upp; barnmedier, tillgängliga medier, medier på andra språk än svenska, minioritetsspråken, e-böcker, lokalhistoriskt material, lokala författare. Boken innehåller också diskussioner om bibliotekslagen, demokrati, fri åsiktsbildning och kvalitet. Dessutom ger den bakgrund i olika frågor

Boken kan användas som diskussionsunderlag, varje avsnitt avslutas med diskussionsfrågor. Den kan också fungera som stöd för den som vill jobba fram en medieplan.

Läs mer om och ladda ner Medieutveckling och beståndsförnyelse : en praktisk handledning för folkbibliotek på Regionbibliotek Östergötlands webbplats.

/Maria Lundqvist

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7