Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Publicerad 2 mar, 2017

Skapa ett attraktivt biblioteksrum

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg bjuder in till en dag om att skapa det attraktiva biblioteksrummet. Torsdagen den 6 april kl. 9.30 ses vi på Ronneby kulturcentrum. 

Petra Trobäck har de senaste åren arbetat med flera biblioteksprojekt runt om i landet. Bibliotek som har velat fundera över häftiga bibliotekskoncept, finurlig kommunikation och konsumentbeteende. Petra, som har en bakgrund från bland annat IKEA, är inspirerande och rolig att lyssna på. För att göra dagen ännu bättre kommer vi ha en workshop under ledning av Petra under eftermiddagen på Ronneby bibliotek.

Petra säger:

"Biblioteksbranschen är som många andra på en spännande förändringsresa. I en omvärld som skakar pratar man om biblioteken som den nya kyrkan. Biblioteket har ett viktigt uppdrag i samhället och är till för alla. ​Många spännande frågeställningar tar form såsom hur biblioteken bättre kan förmedla sin roll som främjande av litteraturens ställning, av det demokratiska samtalet, fri åsiktsbildning och förmågan till kritisk analys och källkritik? Hur är man när man öppnar en famn åt alla? Hur får man fler att vilja besöka biblioteket om och om igen?"  

Ni välkomnas till en dag fylld av tips och inspirerande tankar kring biblioteken och dess verksamhet.

Anmälan och mer information

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7