Språkväskor i gult, blått, orange och rosa

Publicerad 13 jan, 2017

Sök projektmedel från Biblioteksutveckling

För tredje året utlyser Biblioteksutveckling projektmedel för biblioteken att söka. Vi avsätter 500 000 kr till lokala projekt för att stimulera och stödja utvecklingsarbete på folkbiblioteken i Blekinge och Kronoberg. Vi vill att projekten ska utveckla och förnya biblioteksverksamheten samt ha ett regionalt värde.

Här kan du läsa mer om att söka projektmedel från Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg. Där hittar du också ansökningsblankett. Sista ansökningsdag för vårens sökomgång är 15 mars.

Ett av de projekt som fick stöd förra året är Alvesta biblioteks projekt Språkväskor för nyanlända. Syftet med projektet är att ge nyanlända vuxna en möjlighet att på ett lätt sätt få tillgång till litteratur för att komma igång med svenska språket. Under hösten har de arbetat med att göra i ordning väskorna och nu har de kommit igång med att låna ut dem. Projektet har fått uppmärksamhet i P4 Kronoberg där Juliane Straub blev intervjuad och den 10 januari skrev Smålandsposten om projektet.

Lyssna på intervjun med Juliane Straub på Radio Kronoberg.