Blekinge bokmässa

20191205

Saga Becker till Blekinge bokmässa
i ett samtal med Ann-Christine Ruuth

     
Saga Becker. Foto: privat   ​                                                                                                                               

Ann-Christine Ruuth. Foto: Anna Holmström 


Vi är mycket stolta och glada över att Saga Becker och Ann-Christine Ruuth har tackat ja till att medverka på Blekinge bokmässa 2020.

Saga Becker från Eringsboda utanför Ronneby skrev in sig i historieböckerna när hon 2015 vann en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll, som den första transidentifierade personen någonsin. Hon vann Guldbaggen för sin debutroll som Ellie i filmen Någonting måste gå sönder.

Sedan dess har Saga Becker stannat kvar i offentligheten genom sin konstnärliga verksamhet och transaktivism. I höstas debuterade hon som romanförfattare med Våra tungor smakar våld (Leopard förlag). Boken fick stor uppmärksamhet och Saga Becker hyllades för sin starka, våldsamma och ärliga berättelse.

Saga Becker får sällskap på scen av en annan namnkunnig och högst aktuell transkvinna, prästen och föreläsaren Ann-Christine Ruuth (från Växjö, numera bosatt i Skåne). Hennes berättelse skildras i boken Min pappa Ann-Christine, skriven av författaren Ester Roxberg, Ann-Christine Ruuths dotter. Boken väckte stor uppmärksamhet när den kom och ligger till grund för filmen Min pappa Marianne med Rolf Lassgård i huvudrollen. Filmen har premiär veckan innan Blekinge bokmässa.

Vi ser fram emot ett starkt och viktigt samtal om synlighet och transpersoners villkor. Om skrivande, skapande, litteratur och film och att nå ut till människor. Och om det mest grundläggande: att alla får finnas och älskas som de är. Blekinge bokmässa är den 29 februari i Karlshamn.

Vänliga hälsningar
Camilla Carnmo, projektledare för Blekinge bokmässa och litteraturutvecklare i Blekinge och Kronoberg.

 

 


20191101

Välkommen att anmäla dig till Blekinge bokmässa

Lördag 29 februari 2020 kl 10.00 - 16.00 
Lokstallarna, Prinsgatan 43, Karlshamn

Sista anmälningsdag är måndag 13 januari. 

Författare, utgivare och litterära föreningar med koppling till Blekinge är varmt välkomna att delta på Blekinge bokmässa 2020.

Det är kostnadsfritt att delta. 
Antalet platser är begränsat.
Vi erbjuder deltagande utställare möjlighet att göra ett kortare framträdande på scen (stora scenen). Antalet platser är begränsat och föranmälan krävs.

Vi öppnar för utställare kl 09.00.
Det kommer att finnas kaffe, mackor, fikabröd och mat till försäljning kl 10 - 16. 
Vi kommer att ha bättre uppvärmning i mässlokalen än 2019. 

Hjälp till att göra Blekinge bokmässa till ett välbesökt arrangemang genom att berätta om mässan i era nätverk.

Anmäl dig till bokmässan här.