Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Läsfrämjande insatser hos folkbiblioteken i sex län/regioner

Folkbiblioteken i landet har en uppgift att verka läsfrämjande, men vad innebär det att främja läsning? Vilka slags läsfrämjande insatser genomför folkbiblioteken? Och - vilken grund finns för det arbete som läggs på olika aktiviteter? Finns det stöd från forskning, styrdokument eller görs det som alltid brukar göras?

En förstudie baserad på av folkbiblioteken i Blekinge, Halland, Jönköpings län, Kalmar län, Kronoberg och Skåne inrapporterade läsfrämjande insatser har genomförts under 2014. Inlämnade uppgifter - cirka 470 insatser - har analyserats av Catarina Schmidt, läsforskare verksam vid Högskolan i Jönköping, och grupperats i förklaringsmodeller utifrån aktivitetens syfte och metod. Förstudien som varit ett samarbete mellan de regionala biblioteksverksamheterna i ovan nämnda län, har utmynnat i en rapport, "Vi packar mängder med böcker, kanelgifflar, saft och kör ut" - en rapport om läsfrämjande insatser i sex län/regioner (pdf, 3,5 MB, öppnas i nytt fönster).

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7

E_WARNING Error in file Template.php at line 1962: FilesystemIterator::__construct(/home/tbnfodbi/domains/biblioteksutveckling.se/public_html/system/expressionengine/cache/default_site/page_cache/): failed to open dir: No such file or directory