Den här sidan använder cookies för ge dig en bättre användarupplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta. ×

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Nätverk mångspråk

 

 

 

 

 

 

Den här sidan är för Nätverket för mångspråksfrågor på biblioteken i Blekinge och Kronoberg. Här finns anteckningar från möten, utbildningar, tips och erfarenheter.

Gå med i Facebookgruppen Mångspråk på bibliotek i Blekinge och Kronoberg och diskutera och få och dela tips och erfarenheter.

Taxonomi över arbetet med mångspråk/mångkultur
Vid nätverksgruppens träff den 26 mars 2015 hade vi en workshop för att ta fram en taxonomi över arbetet med mångspråk/mångkultur på folkbiblioteken i Blekinge och Kronoberg. De tre gruppernas förslag lades ihop till en gemensam som presenterades vid bibliotekschefsmötet den 21 maj och fick ett positivt mottagnade. En taxonomi över arbetet med mångspråk/mångkultur på folkbiblioteken i Blekinge och Kronoberg (pdf, 249 kB, öppnas i nytt fönster).

Boktips: Det mångspråkiga biblioteket
Boken Det mångspråkiga biblioteket är en antologi som gavs ut 2012 på BTJ Förlag. Boken rekommenderas för alla som arbetar med mångspråksverksamhet. Här finns texter om bibliotekens roll i det mångspråkiga samhället och om medier och medieförsörjning tillsammans med avsnitt om exempel på mångkulturellt arbete på olika bibliotek. Boken avslutas med checklistor för mångspråkig biblioteksutveckling.

Biblioteksutveckling Blekinge Kronoberg

Valhallavägen 1 
371 41 Karlskrona
Besöksadress: Ronnebygatan 22

Box 1202
351 12 Växjö
Besöksadress: Västra Esplanaden 7