Pelle Olsson. Seppos byggtjänst

Pelle Olsson, författare. Porträtt.

- Var bor du? Jag bor Klavreström och är författare, frilansjournalist, sjuksköterska och muntlig berättare.

- Vad handlar din text om? Min novell handlar om ett triangeldrama mellan en snickare och ett äkta par som anlitar honom för att bygga en veranda.

- Vad har du skrivit och eventuellt publicerat förut? Jag har skrivit 23 böcker i olika genrer. Ett genomgående tema är sjukvård, arbete, rus, droger och kärlek.

- Berätta något mer om dig själv! Mitt författarskap och muntliga berättande är en blandning av folkbildning och galenskap. Jag vill skildra samhället underifrån. Där har man den bästa överblicken.

- Var får vi veta mer om dig och läsa mer av vad du har skrivit? Alla mina böcker finns att köpa via nätbokhandlarna. Min hemsida: www.pelleolsson.selänk till annan webbplats

Utdrag ur Seppos byggfirma.

Samhället Janne och Maria flyttat till hade drygt fyrahundra invånare, men det fanns en affär och huspriserna var låga. De hade betalat hela köpeskillingen på huset utan att låna en krona. Under åren som följde investerade de resten av sina besparingar i bergvärme, en glasveranda och en Volvo V70.

Uppbrottet från Stockholm var utan återvändo. Villan var såld och varken det nya huset eller bilen skulle stiga i värde. De skulle aldrig ha råd att återvända till den stad de båda vuxit upp i.

Men de hade varandra. Janne hade inte upplevt det så starkt sedan den första tiden tillsammans, innan de blev småbarnsföräldrar. Och innan de köpte villan de egentligen inte hade råd med. Under åren som följde var det arbetet, sönerna och amorteringarna som gällde. All kraft på fritiden gick åt att hålla ihop familjelogistiken och räkna inkomster och utgifter. Så där höll de på ända tills grabbarna lämnade boet.